Izložba: Vesna Zednik “Personae gratae”

Vesna Zednik

PERSONAE GRATAE

6. – 20. rujna 2019.

Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci

Otvorenje izložbe 6. rujna u 19 sati

Riječ je o izložbi fotografskih portreta u crno-bijeloj tehnici. Autorica portretira pojedince iz svijeta umjetnosti i znanosti. Umjetnici na portretima naši su suvremenici u najširem smislu riječi. Tako ćemo se naći licem u lice s vrlo mladim umjetnicima, poput baletana Frana Kovačića, ali i s književnikom Dragutinom Tadijanovićem od čijeg nas rođenja dijeli više od stotinu godina. Unutar ovog raspona koji određuje kronološke okvire izložbe javlja se niz lica iz svijeta umjetnosti prepoznatljivih današnjim generacijama.

PERSONAE GRATAE-pozivnica

Read More

POP UP Estera Balog; izložba i radionica

POP UP IZLOŽBA I RADIONICA

ESTERA BALOG

30. srpnja od 10 do 13 sati

Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci

Križevačko likovno ljeto završava s Pop up izložbom i radionicom mlade Križevčanke Estere Balog koja svoj talent razvija na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Estera Balog će se na izložbi predstaviti digitalnim crtežima te je pripremila radionicu ilustracije karaktera u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci 30. srpnja od 10 do 13 sati.

Read More

Izložba: Dalia Katavić “Puni mjesec”

Dalia Katavić

“Puni mjesec”

Otvorenje izložbe nakita Dalie Katavić pod nazivom “Puni mjesec” u sklopu Križevačkog likovnog ljeta biti će 29. srpnja 2019. u 20 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Izložba ostaje otvorena do petka 2. kolovoza 2019. i može se pogledati od 10 do 13 sati. Zatvaranjem izložbe 2. kolovoza završava i program Križevačkog likovnog ljeta.

Read More

Izložba: Katarina Sinjeri “Obojeni doživljaj”

“Obojeni doživljaj”

Katarina Sinjeri

Otvorenje izložbe je 22. srpnja 2019. u 20 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Izložba ostaje otvorena do petka 26. srpnja, a može se razgledati od 10 do 13 sati.

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine, otvorit će se izložba amaterske slikarice iz Križevaca, dugogodišnje učenice profesora Zorana Homena i Zdenka Baloga. Read More

Pop up izložba Atipično Tee Krklec i Emilije Novosel

POP UP IZLOŽBA

ATIPIČNO

Tea Krklec i Emilija Novosel

16. srpnja od 10 do 13 sati

Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci

 

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja 16.07.2019. od 10 do 13 sati mlade Križevčanke, učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Tea Krklec i Emilija Novosel, predstavit će se svojim fotografskim i grafičkim radovima.

Read More