Izložba: Katarina Sinjeri “Obojeni doživljaj”

“Obojeni doživljaj”

Katarina Sinjeri

Otvorenje izložbe je 22. srpnja 2019. u 20 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Izložba ostaje otvorena do petka 26. srpnja, a može se razgledati od 10 do 13 sati.

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine, otvorit će se izložba amaterske slikarice iz Križevaca, dugogodišnje učenice profesora Zorana Homena i Zdenka Baloga. Read More

Pop up izložba Atipično Tee Krklec i Emilije Novosel

POP UP IZLOŽBA

ATIPIČNO

Tea Krklec i Emilija Novosel

16. srpnja od 10 do 13 sati

Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci

 

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja 16.07.2019. od 10 do 13 sati mlade Križevčanke, učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Tea Krklec i Emilija Novosel, predstavit će se svojim fotografskim i grafičkim radovima.

Read More

Izložba: Zorica Majnarić, Prva samostalna izložba

Prva samostalna izložba

ZORICA MAJNARIĆ

15.07 – 19.07.

Prva samostalna izložba Križevčanke Zorice Majnarić otvorit će se 15. srpnja 2019. u 20 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u sklopu Križevačkog likovnog ljeta. Predgovor izložbi napisao je prof. Zoran Homen, dugogodišnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci, ali i mentor u četverogodišnjem slikarskom izričaju Zorice Majnarić.

 

Read More

Radionica: Redizajn Križevačkog grba s Martinom Nemet

REDIZAJN KRIŽEVAČKOG GRBA – kreativna radionica Martine Nemet

11. srpnja 2019. od 10 do 12 sati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta pozivamo na kreativnu radionicu pod vodstvom Martine Nemet uz stručno uvodno predavanje višeg kustosa Ozrena Blagec o povijesti Križevačkog grba.

Cilj radionice je da spojimo tradicionalno i novo, da se poigramo sa svima nam poznatim dizajnom križevačkog grba, te kombiniranom tehnikom (kolaž, novinski papir, fotografije, boja…) stvorimo nešto novo, drugačije, osobno, možda simbolično, možda otkačeno, možda duhovito ili pak inovativno i fantastično! Likovno predznanje je nebitno. Samo se prepustite svojoj mašti… Ustvari, postoji još jedan cilj, a to je da se građani međusobno dobro zabave i ponovo otkriju magične priče Gradskog muzeja Križevci. Read More

Križevačko likovno ljeto

Gradski muzej Križevci

u suradnji s

građankama i građanima Križevaca

organizira

KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO

8. srpnja – 2. kolovoz 2019.

Križevačko likovno ljeto
Križevačko likovno ljeto je jednomjesečni likovni i edukativni program koji uključuje stvaralaštvo sugrađanki i sugrađana, vrijednih i kreativnih Križevčanki i Križevčana, koji se amaterski, skoro profesionalno ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva.
Program je omogućen uz potporu dobre volje Križevčanki i Križevčana, a poklon je svim sugrađanima i posjetiteljima Grada Križevaca. Cilj ovog programa je obogatiti kulturnu ponudu grada u ovim vrućim danima i pružiti sadržaj koji će skratiti i obogatiti vrijeme između doručka i ručka, predstaviti bogate likovne aktivnosti kojima su posvećeni naši sugrađani te pružiti mogućnost istima da sa svima podijele svoje kreativno iskustvo, te istovremeno prezentirati i promovirati bogatstvo muzejskih zbirki i fundusa muzeja.

Program je zamišljen u tri dijela:

1. KRIŽEVČANKE KREATIVNO
2. POP-UP IZLOŽBE/RADIONICE
3. CRTAONICA: UČIM, PROMATRAM, CRTAM KRIŽEVCE

Read More