4. KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO “STUDENTSKI MIX”

4. KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO

“STUDENTSKI MIX”

4. 7. – 26. 7. 2022.

LIKOVNA GALERIJA I ATRIJ LIKOVNE GALERIJE GRADSKOG MUZEJA KRIŽEVCI
Trg Antuna Nemčića 6/1, 48260 Križevci

Križevačko likovno ljeto je likovni i edukativni program koji uključuje stvaralaštvo sugrađanki i sugrađana, vrijednih i kreativnih Križevčanki i Križevčana, koji se amaterski ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva.

Program je prve godine omogućen uz potporu dobre volje Križevčanki i Križevčana, a već sljedeći održan je uz potporu Grada Križevaca, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Koprivničko-križevačke županije. Poklon je svim sugrađanima i posjetiteljima Grada Križevaca. Cilj ovog programa je obogatiti kulturnu ponudu grada u ljetnim danima i pružiti sadržaj koji će skratiti i obogatiti vrijeme između doručka i ručka, predstaviti bogate likovne aktivnosti kojima su posvećeni naši sugrađani te im pružiti mogućnost da sa svima podijele svoje kreativno iskustvo, a istovremeno prezentirati i promovirati bogatstvo muzejskih zbirki i fundusa muzeja, stvaralaštvo gostujućih umjetnika i različitost suvremenih umjetničkih pristupa.

Ovogodišnje, četvrto izdanje Križevačkog likovnog ljeta nosi naziv “Studentski mix”, a ponovno donosi recentno stvaralaštvo koje ove godine apostrofira studentski umjetnički rad tri mlade Križevčanke koje su svoje obrazovanje nastavile u Zagrebu (Marta Katavić i Zrinka Zagorec) i Rijeci (Marija Konfic), a čija djela ćete moći razgledati u Likovnoj galeriji i Atriju. Križevačko likovno ljeto započinjemo izložbom iz fundusa, predstavljanjem donacije koju je Gradskom muzeju Križevci u rano proljeće 2022. ustupio gospodin Željko Hlebec, strastveni zaljubljenik u planine i prirodu, fotograf i novinar, kroničar križevačke povijesti i kulturnog razvoja Grada Križevaca, inženjer koji je za svoj rad zaprimio brojne nagrade struke. Program se nastavlja prodajnom prezentacijom publikacija u izdanju Gradskog muzeja koje su iz godine u godinu sve bogatije reprodukcijama, fotografijama i stručnim tekstovima, a dizajn nekih potpisuju priznati hrvatski dizajneri poput Borisa Greinera i Studija Rašić+Vrabec. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju već tradicionalno postaje dio programa manifestacije, ali i partner koji će ove godine uz svečanost predstaviti vrijedan rad Centra. Recentnim radovima u tehnici pirografije ove godine predstavit će se Križevčanin Rudolf Karre. Na mladima svijet ostaje pa svake godine u program uključujemo učenike i učenice osnovnih škola koji iskažu interes prema likovnosti i umjetnosti svojim dojmljivim opusom, tako nam se ovo godine svojim nadrealnim “Čudnim slikama” predstavlja učenica 6. razreda Tena Garvanović. Nezaobilazno je predstavljanje i program radionica članica i članova Križevačkog likovnog kruga Križevci uz profesora Zorana Homena gdje se i ove godine donose recentne radove kao i radove nastale na radionicama juniora članova KLK-a. Na kraju mjeseca za dugo toplo ljeto poslat ćete svoju razglednicu nastalu na radionici asamblaža Lilipjer i publikacije Josipa Petrlića Pjera.

Svi programi Križevačkog likovnog ljeta su besplatni!

Gradski muzej Križevci želi Vam ugodno likovno toplo ljeto 🙂

GRADSKI MUZEJ KRIŽEVCI 4. KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO 2022.  
4.7. ponedjeljak

 

 

ŽELJKO HLEBEC „VIKEND“, donacija Gradskom muzeju Križevci

 

Izložba Vjesnikove revije „Vikend“ bila je dio svakodnevice života inženjera, planinara i križevačkog kroničara Željka Hlebeca punih 25 godina, a kako je jednom napisao Željkov dragi prijatelj i dugogodišnji urednik revije Miljenko Srdić, Željkovo ime djelić života lista. Gospodin Željko Hlebec početkom 2022. godine donirao je Gradskom muzeju Križevci ukoričene sve brojeve revije „Vikenda“, a u mnogim brojevima nezaobilazna tema su Križevci i križevački kraj zahvaljujući upravo Željku Hlebecu.

 

Likovna galerija Otvorenje i početak Križevačkog likovnog ljeta u 10 sati

 

Izložba ostaje otvorena od 4.7. – 9.7. od 10 – 13 sati, subota od 10-12, nedjeljom, blagdanom i praznikom zatvoreno

5.7. utorak POP UP IZLOŽBA: KATALOZI GRADSKOG MUZEJA KRIŽEVCI, Prodajna izložba publikacija u izdanju Gradskog muzeja

 

Gradski muzej Križevci od svog osnutka njeguje izdavačku djelatnost, najčešće uz organizaciju likovnih i povijesnih izložbi. Posljednje tri godine djelatnici muzeja posebnu važnost posvetili su publikacijama koje su sve bogatije stručnim tekstovima i reprodukcijama, a dizajn potpisuju priznati hrvatski dizajneri poput Borisa Greinera i studija Rašić+Vrabec. U sklopu Križevačkog likovnog ljeta nudimo posjetiteljima, sugrađanima i gostima izložbu publikacija i prodaju uz promotivne cijene.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
7.7. četvrtak POP UP IZLOŽBA I SVEČANOST COOR-a KRIŽEVCI

 

Tijekom školske godine djeca i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci uživali su stvarajući likovne radove, te razne ukrasne predmete. Ovom izložbom želje im je svim svojim  sugrađanima predstaviti barem dio onoga što su tijekom nastavne godine vrijedno i s radošću stvarali. Na taj dan biti će i svečana dodjela svjedodžbi učenicima COOR-a.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
11.7. ponedjeljak TENA GARVANOVIĆ: POP UP IZLOŽBA

 

Tena Garvanovic pohađa O.Š. „Vladimir Nazor“ Križevci gdje je uspješno završila šesti razred. Uz sve ono što vole i rade njeni vršnjaci Tena pohađa treninge krav maga te voli svoju mačku Doti. Kada crta inspiriraju je stripovi i likovi iz stripova. Na izložbi će se Tena predstaviti crtežima koji ulaze u sfere nadrealizma.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
12.7. utorak RUDOLF KARRE: POP UP IZLOŽBA

 

Rudolf Karre po zanimanju civilni pilot i diplomirani inženjer cestovnog prometa već više od desetljeća oplemenjuje život sugrađana, Grad, gradske prostore, restorane i crkve svojim djelima u tehnici pirografije. Nerijetko se u djelima ovog talentiranog križevčanina pojavljuje humor koji zrcali autorovu iznimno pozitivnu osobnost i vedar duh. Na izložbi će posjetitelji moći uživati u novim, još mirisom svježe „tetoviranih“ drvenih podloga.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
14.7. četvrtak

 

 

MARTA KATAVIĆ I ZRINKA ZAGOREC

 

Izložbom slika i dizajna dviju studentica; Marta Katavić završava treću godinu slikarstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, dok Zrinka završava treću godinu studija Industrijskog dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu; križevačkoj publici predstaviti će se djela koja su nastala kroz tri godine studija, a koja već jasno pokazuju formirane osobnosti i profesionalan pristup likovnom stvaralaštvu naših mladih Križevčanki.

 

Likovna galerija Otvorenje izložbe u 19 sati

 

Izložba ostaje otvorena od 14.7. – 3.9. od 10 – 13 sati, subota od 10-12, nedjeljom, blagdanom i praznikom zatvoreno

18.7. ponedjeljak SENIORI KLK: POP UP IZLOŽBA

 

Križevački likovni krug u sklopu Križevačkog likovnog ljeta predstaviti će recentne radove svojih članica i članova u Atriju likovne galerije, a posjetitelji će moći uživati u raznolikim motivima i likovnim izričajima uz ugodno druženje s autoricama i autorima čiji je dugogodišnji profesor Zoran Homen.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
19.7. utorak MARIJA KONFIC: POP UP IZLOŽBA I RADIONICA

 

Marija Konfic završava prvu godinu slikarstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci koju je upisala 2021. godine nakon završetka srednje Škole za modu i dizajn u Zagrebu. Marija će se na izložbi predstaviti  portretima u tehnici akvarela čiju zahtjevnost je ova mlada studentica vješto usvojila, pa će svoje znanje i iskustvo izložbom i radionicom slikanja akvarelom nesebično podijeliti s posjetiteljima i sugrađanima.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
25.7. ponedjeljak JUNIORI KLK: POP UP IZLOŽBA

 

Križevački likovni krug proširio je svoje djelovanje prije dvije  godine i na najmlađe, te se formirala juniorska grupa. Upravo prva izložba održala se u sklopu drugog i trećeg Križevačkog likovnog ljeta u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, pa će se njihova nova izložba održati u sklopu ovogodišnjeg Križevačkog likovnog ljeta. Uz predstavljanje radova u Atriju naše Likovne galerije moći ćete se družiti s malim polaznicima i saznati sve o aktivnostima KLK-a.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati
26.7. utorak POP UP RADIONICA: LILIPJER

 

Pop up crafting Lili u sklopu Likovnog ljeta poziva na putovanje kombiniranim tehnikama. Korak po korak izrađujemo djelo kolažom i bojom te stvaramo slojeve i teksture koje čine dekorativne slike. Uz Pop up crafting Lili posjetitelji će moći uživati u publikacijama autora Josipa Petrlića Pjera.

 

Atrij Likovne galerije 10 -13 sati

Autorica i kustosica manifestacije „Križevačko likovno ljeto“ Gradskog muzeja Križevci koja se po prvi puta održala 2019. godine je Tea Hatadi.

Projekt Križevačko likovno ljeto održava se četvrtu godinu uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Križevaca i Koprivničko – križevačke županije.