EUROPSKI DANI ARHEOLOGIJE

Poštovani posjetitelji,

u Hrvatskoj se od 18. – 20. 06. 2021. obilježavaju Europski dani arheologije. Glavni organizator je Francusko Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za preventivna istraživanja. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu, a Gradski muzej Križevci sudjeluje kao jedna od partnerskih institucija.

Ovom prigodom pozivamo vas na besplatan razgled stalnog muzejskog postava uz stručno vodstvo kustosa kroz arheološku zbirku u petak, 18. 06. 2021. od 9:00 do 14:00 te u subotu, 19. 06. 2021. od 10:00 do 12:00.

Arheološku zbirku možete razgledati i virtualno putem videa.

Videom „Osvrt na kasnobrončanodobno nalazište Kalnik – Igrišče“ ukratko se predstavlja naselje starije i mlađe faze kulture polja sa žarama (14. – 8. st. pr. Kr.) s osvrtom na obradu keramičke građe koja potječe s novijih istraživanja.

Arheološki muzej iz Zagreba okupio je preko 20 institucija iz cijele Hrvatske koje su pripremile razna besplatna događanja.

Provjerite koja su vam događanja najbliža ili isplanirajte izlet! Program pojedinih partnera pogledajte ovdje:

https://journees-archeologie.fr/c-2021/lg-en/croatia/map

Sudjeluju: Arheološki muzej u Zagrebu – AMZ, Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta u Puli, Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru, Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Gradski muzej Sisak, Gradski Muzej Vinkovci, Hrvatsko arheološko društvo, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, Muzeji Hrvatskog zagorjaMuzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna i Dvor Veliki Tabor, Općina Kaptol, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Institut za arheologiju, Gradski muzej Karlovac, Muzej antičkog stakla u Zadru,  Muzej grada Iloka – Palača Odescalchi, Arheološki Muzej Narona, Gradski Muzej Križevci, Gradski Muzej Virovitica, Muzej vučedolske kulture / Vučedol culture museum, Muzej Prigorja, Muzej grada Zagreba, Zavičajni Muzej Stjepan Gruber i Arheološki Muzej Istre

#JEArcheo