Križevačko veliko spravišče u Gradskom muzeju Križevci od 3. – 5. 6. 2022.

U dane Spravišča (petak – nedjelja) stalni postav Gradskog muzeja Križevci, Etno park i Likovna galerija  biti će otvoreni od 10 – 13 i od 17 – 20 sati. Ulaz je besplatan.

Umjetničko istraživački projekt “Protokol o dogodovštinama” realizirati će se 4. i 5. lipnja 2022. u Etno parku Gradskog muzeja Križevci.

4. 6. 2022. od 17 sati, Etno park Gradskog muzeja Križevci, Tome Sermagea 2 – radionice s učenicima srednjih škola.

5. 6. 2022. u 12 sati, Etno park Gradskog muzeja Križevci, Tome Sermagea 2 – Otvorenje izložbe “Protokol o dogodovštinama”

“Protokol o dogodovštinama” projekt je koji se realizira u suradnji Gradskog muzeja Križevci i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a u projektu sudjeluju studenti i studentice Akademije likovnih umjetnosti Laura Stojkoski, Mirta Vulelija, Marko Domazet, Lea Plaščar, Ante Šabić, Kristijan Popović, Antun Sekulić, Lana Zubović, Marta Dijak, Marta Katavić i Magdalena Biškup, Dorian Pacak, Ante Dujmović, Jan Čamber, Dorotea Kovačić; polaznici i suradnici kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru nositelja izv. prof. dr. sc. Josipa Zankija. U radioničkom dijelu projekta sudjelovat će učenice i učenici srednjih škola iz Križevaca kao i križevački srednjoškolci koji pohađaju škole u Koprivnici i Zagrebu. Otvorenje izložbe održat će se 5. 6. 2022. u Etno parku Muzeja, a otvorenju izložbe prisustvovat će i Dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, gospodin Tomislav Buntak.

U Likovnoj galeriji može se razgledati izložbu Iris Mihatov Miočić “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”

Program Križevačkog velikog spravišča pogledajte OVDJE.