Radionice s gostima u atriju Likovne galerije

Radionice s gostima

25. svibnja 2022. od 11 do 13 sati, Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, Trg Antuna Nemčića 6/1

Gradski muzej Križevci organizira suradnju Centra za rehabilitaciju Zagreb – Inkluzivna umjetnička galerija ART&CERZE i članica Križevačkog likovnog kruga u obliku dvosatnih radionica i druženja u atriju Likovne galerije 25. svibnja 2022. od 11 do 13 sati. Dobrodošlicu gostima iz Zagreba zaželit će i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Križevaca. Djela nastala na radionici predstavit će voditeljice radionice, članice Križevačkog likovnog kruga u sklopu ovogodišnjeg 4. Križevačkog likovnog ljeta u organizaciji Gradskog muzeja Križevci.

Za goste iz Centra za rehabilitaciju Zagreb radionicu vode članice KLK-a: Zorica Majnarić, Ana Budija, Katarina Sinjeri, Zdenka Vrabec, Ivka Kajganić, Nevenka Galon i Snježana Katavić.

CENTAR ZA REHABILITACIJU ZAGREB I INKLUZIVNA UMJETNIČKA GALERIJA ART&CERZE

“Centar za rehabilitaciju Zagreb ustanova je u djelatnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.  Ova ustanova se bavi psihosocijalnom rehabilitacijom te raznim terapijskim granama u radu sa svim dobnim skupinama osoba sa intelektualnim teškoćama. Trenutno u programu centra jest 653 korisnika te 250 djelatnika raznih profila prema kojem i određujemo te pokrivamo razne neophodne usluge za što bolji pristup u rehabilitaciji te socijalizaciji.

U sklopu Centra za rehabilitaciju Zagreb  (OGRANAK- Organizirano stanovanje za odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama) smo otvorili i Inkluzivnu umjetničku galeriju Art&CeRZe koja je osmišljena kao platforma za prezentaciju likovnog stvaralaštva kod osoba sa intelektualnim teškoćama. Cilj galerije jest povezivanje sa svim relevantnim institucijama, udrugama kojima je primarna grana umjetnost kako bi na što bolji i kvalitetniji način predstavljali umjetnost u punom smislu te riječi te bili što vidljiviji u današnjem društvu.

Umjetnici/korisnici koji dolaze  su uključeni po planu  i programu Centra za rehabilitaciju, izlažu svoje radove u svojoj matičnoj galeriji te drugim adekvatnim galerijsko/muzejskim prostorima. Kao dokaz kvalitete i prepoznatljivosti likovnog stvaralaštva osoba sa intelektualnim teškoćama, pozvani smo i na 6. Bijenale slikarstva u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Prvi puta su osobe sa intelektualnim teškoćama učestvovale sa svojim likovnim radovima na tako velikoj  umjetničkoj manifestaciji.

S obzirom na našu motivaciju i želju za vidljivosti u društvu te na taj način i senzibiliziranju javnosti na talent osoba sa intelektualnim teškoćama, drago nam je da sudjelujemo u umjetničkom programu Gradskog muzeja Križevaci kroz izložbeni segment te likovne radionice s lokalnim umjetnicima i slikaricama Križevačkog likovnog kruga.”

Voditeljica Inkluzivne umjetničke galerije

Blanka Stančić Puhak, mag.umj.