Gradski muzej Križevci predstavljen u Švicarskoj

Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci dr. art. Tea Hatadi je kao članica međunarodnog umjetničkog kolektiva COSMOS bila dio tribine na temu umjetničkog rada u kolektivu.
Tribina je održana u gradu Warth u Švicarskoj, a pored ravnateljice Hatadi sudjelovali su i istaknuti umjetnici Mirjam Wanner, Sylvia Jaimes, Wassili Widmer, Claude Bühler te Stefan Wagner, direktor Zaklade za kulturu kantona Thurgau.
Međunarodni umjetnički kolektiv COSMOS postoji kao eksperimentalni laboratorij sedam godina: osam umjetnika iz Kolumbije, Hrvatske i Švicarske zajedno rade na radovima i izložbama. Riječ je o Esneider Gamboa Burbano, Sylvia Jaimes, Almira Medaric, Bojan Mucko, Goran Škofić, Mirjam Wanner, Josip Zanki i ravnateljici Gradskog muzeja Križevci Tei Hatadi.
COSMOS do danas uspijeva prevladati zemljopisne, sadržajne i konceptualne udaljenosti između pojedinih umjetnika i crpiti sinergije iz različitih životnih stvarnosti što u konačnici dovodi do novih ideja, iskustava i pristupa, ali i promocije Križevaca i križevačkog Gradskog muzeja.