Izložba Dječjeg vrtića Križevci: “Afrika i ostale šarene priče”

Pozivamo Vas na izložbu dječjih radova

“Afrika i ostale šarene priče”

Dječjeg vrtića Križevci

u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci

od 19. 02. do 27. 02. 2021. godine

Izložba se može razgledati svaki radni dan od 10 do 13 sati, a subotom od 10 do 12 sati

Otvorenje izložbe je 18. 02. u 16 sati

 

Iako je veljača najkraći, ujedno je i najšareniji i najzabavniji mjesec u godini.
Vrijeme karnevala poslužilo je kao inspiracija za nastale dječje radove koji osim tradicionalnih afričkih maski i nakita prikazuju i afrička glazbala, a osim odgojnih skupina ,,Kapljice” i ,,Kikići” koji su nositelji projekta, u izložbi sudjeluju i ostale odgojne skupine.
Dječji vrtić Križevci već duži niz godina sudjeluje u projektu ,,Škole za Afriku” u organizaciji Ureda Unicefa za Hrvatsku te sudjelovanjem u ovom projektu raznim aktivnostima potičemo kod djece altruizam i učenje o drugim kulturama.
Osnovni cilj projekta prema viziji Nelsona Mandele je da ,,obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica” kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje te smo uz pomoć naših roditelja donacijama potpomogli ovom plemenitom cilju.
Molimo da se pridržavate svih epidemioloških mjera. U svim zatvorenim i otvorenim prostorima Galerije posjetitelji su dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra. U prostoru Likovne galerije dozvoljeno je najviše 8 posjetitelja. Pri ulazu u Galeriju upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo. Ako imate respiratornih bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu molimo Vas ostanite kod kuće.