Izložba: Karin Grenc „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

Izložba: Karin Grenc „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

27. svibnja – 5. lipnja 2021. 

U Križevcima će od četvrtka 27. do nedjelje 30. svibnja 2021. biti održani 13. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani sv. Marko Križevčanin, službenica Božja Ana Marija Marović, bl. Ozana Kotorska te službenici Božji Vendelin Vošnjak i Aleksa Benigar, a kulturni dio programa sastojat će se od likovne izložbe, okrugloga stola, glazbenih programa, predstavljanja knjiga, dokumentarnoga filma. Manifestacija će započeti u četvrtak 27. svibnja u 18.30 sati u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane svečanošću otvorenja Dana u kojoj će sudjelovati obojica križevačkih župnika preč. Stjepan Soviček i vlč. Dražen Hladuvka. Taj je prvi dan posvećen sv. Marku Križevčaninu i molitveni će, književni i glazbeni program njemu u čast izvesti katoličke influenserice Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić, članice Molitvene zajednice mladih „Sveti Marko Križevčanin“. Misno će slavlje u 19.00 sati predvoditi rektor Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente ml. Glazbeni obol euharistiji dat će Zbor mladih Nacionalnoga svetišta sv. Josipa „Agape“.
Nakon mise u Gradskoj će galeriji od 20.15 sati biti održan program pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u sklopu kojeg će biti otvorena izložba akrila i kipova s likovima hrvatskih svetaca i blaženika splitske akademske slikarice i kiparice Karin Grenc. U svečanosti otvorenja sudjelovat će ravnateljica Gradskoga muzeja u Križevcima Tea Hatadi, rektor Nacionalnoga svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente ml., koje i organizira izložbu, zatim likovni kritičar Stanko Špoljarić te autorica. U glazbenom programu nastupit će „Zamak“ – Zajednica mladih katolika Karlovac. Izložbu, koja ostaje otvorena do 5. lipnja, otvorit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. Voditeljica je Tanja Baran.

13. Dane hrvatskih svetaca i blaženika, pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-križevačke biskupije te uz potporu Grada Križevaca, portala prigorski.hr, Hrvatske katoličke mreže, Radio Marije i Glasa Koncila, u zajedništvu organiziraju Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ te križevačke župe sv. Ane i BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina. Suorganizatori su Nacionalno svetište sv. Josipa Karlovac, Gradski muzej Križevci i Hrvatsko katoličko liječničko društvo.
Cjelokupan će se program u sve dane moći pratiti uživo preko facebooka portala prigorski.hr, Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije.
Detaljnije se o programu može doznati na mrežnim stranicama: www.kranjcic.hr i www.sveci.kranjcic.hr ili na brojevima mobitela: 091 6640 850, 098 204 182.

Cjelokupan će se program u sve dane moći pratiti uživo preko Facebooka portala prigorski.hr, Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije.

Detaljnije se o programu može doznati na mrežnim stranicama: www.kranjcic.hr i www.sveci.kranjcic.hr ili na brojevima mobitela: 091 6640 850, 098 204 182.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, Trg Antuna Nemčića 6/1, moći će se razgledati do 5. lipnja 2021. svaki radni dan od 10 do 13 i od 18 do 20 sati, subotom od 10 do 12 sati, praznikom i blagdanima zatvoreno. Ulaz besplatan.


Molimo da se pridržavate svih epidemioloških mjera. U svim zatvorenim i otvorenim prostorima Galerije posjetitelji su dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra. U prostoru Likovne galerije dozvoljeno je najviše 8 posjetitelja, a u Muzej 5 posjetitelja u isto vrijeme. Pri ulazu u Galeriju upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo. Ako imate respiratornih bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu molimo Vas ostanite kod kuće.