Obavijest: Za djecu i mlade besplatan ulaz u stalni postav Gradskog muzeja Križevci

Ususret

Trećem KRIŽEVAČKOM LIKOVNOM LJETU

Gradski muzej Križevci Vam nudi

BESPLATAN POSJET STALNOM POSTAVU GRADSKOG MUZEJA KRIŽEVCI ZA DJECU I MLADE DO 18 GODINA

OD 20. LIPNJA DO 1. RUJNA 2021.

Poštovane Križevčanke i Križevčani, dragi mali i veliki sugrađani, gosti i naši stalni posjetitelji,

Gradski muzej Križevci za djecu i mlade do 18 godina te pratnju djece u periodu od 20. lipnja do 1. rujna 2021. nudi besplatan ulaz u stalni postav našeg Muzeja.

Radno vrijeme za sve posjetitelje je svaki radni dan od 9 do 14 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom, blagdanima i praznicima zatvoreno.

Muzej ima stalni postav u prizemlju i na katu muzejske zgrade. Stalni postav razmješten je u sedam prostorija. U prizemlju se nalazi Arheološka zbirka i oružarnica s novim postavom od 2002. g. Na katu je postav Kulturno-povijesne, Etnografske, Crkvene i Cehovske zbirke te prostorija u kojoj je dan pogled na kulturni i društveni život grada na kraju 19. i početkom 20. st., kao i na osobe koje su rođene ili su djelovale u Križevcima, a značajne su za hrvatsku kulturu i povijest (Ivan Zakmardi Dijankovečki, Franjo Marković, Sidonija Rubido-Erdödy, Albert Štriga, Dragutin Novak, obitelj Kiepach, Nina Vavra…).

Veselimo se vašem dolasku i upoznavanju s baštinom Grada Križevaca i križevačkog kraja.

***

Molimo da se pridržavate svih epidemioloških mjera. U svim zatvorenim i otvorenim prostorima Galerije posjetitelji su dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra. U prostoru Likovne galerije i Muzeja ograničen je broj posjetitelja u isto vrijeme. Pri ulazu u Muzej i Galeriju upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo. Ako imate respiratornih bolesti ili povišenu tjelesnu temperaturu molimo Vas ostanite kod kuće.