Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske podržalo programe Gradskog muzeja Križevci u 2023. g.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske podržalo je programe Gradskog muzeja Križevci u 2023. godini. Program izložbi iz fundusa i ostalih izložbi “Muzej i grad – u prostoru i vremenu” (50 godina Hotela “Kalnik” Križevci, Ženska i muška perspektiva u temeljima naivnog slikarstva: Đurđica Balog i Pero Topljak, Igor Galaš – Retrospektiva nagrađenih radova Duško Šibl: Odiseja – samostalna retrospektivna izložba, Ana Mušćet: Borovo sekvence, SUFFest: Festival suvremene umjetničke forme na temu Urbane intervencije, Povijest medicine i ljekarništva u Križevcima, Fundusi u vezi – ALU & GMK) podržan je s 6.636,14 EUR. Program stručnih događanja “Suvremena početnica: Uvod u umjetničku lektiru”, novoosmišljeni stručni program Muzeja autorice Tee Hatadi koji dovodi stručne predavače: dr. sc. Markita Franulić – Tehnički muzej, dr. sc. Sandra Križić Roban – Institut za povijest umjetnosti / Ured za fotografiju Zagreb, dr. sc. Jasmina Fučkan – Muzej za umjetnost i obrt, Darko Šimičić – Institut Tomislav Gotovac i  profesori ALU – suradnaj, te predavače i izbornike Vanju Babića – Galerija Matica Hrvatska i Sašu Pavkovića – HRT Ministarstvo kulture i medija podržalo je s 2.654,46 EUR. Konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja Križevci podržani su s 2.654,46 EUR. U Državnom proračunu je tako za programe Gradskog muzeja Križevci i Likovne galerije do sada osigurano 11.945,06 EUR.

VIŠE NA: https://min-kulture.gov.hr/financiranje/financiranje-javnih-potreba-u-kulturi-u-2023-godini/23210

Gradski muzej Križevci aplicirao je za četiri od pet mogućih programa, a za Program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini objava o rezultatima objavljena je 20. siječnja 2023. na stranicama Ministarstva kulture i medija RH. VIŠE NA: https://min-kulture.gov.hr/financiranje/financiranje-javnih-potreba-u-kulturi-u-2023-godini/programi-gradnje-rekonstrukcije-i-opremanja-kulturne-infrastrukture-u-2023-godini/23275

 

Gradski muzej Križevci veseli se provedbi ovogodišnjih programa i zahvaljuje na potpori i povjerenju Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske.