Završna svečanost 2. Nacionalnog vinskog fotonatječaja 21. 1. 2023. u Križevcima

Završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju

Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i
Grad Križevci
pozivaju na
završnu svečanost
Dodjela nagrada
Predstavljanje fotokataloga „Kapi vinske ljubavi”
Interpretacija „Križevačkih štatuta” –
najpoznatijih hrvatskih vinsko-pajdaških regula
Križevci, Velika dvorana Hrvatskog doma
subota, 21. siječnja 2023., 18 sat

 

Dodjelom nagrada stručnoga ocjenjivačkog suda i publike te predstavljanjem fotokataloga „Kapi vinske ljubavi“, u kojem je izbor najuspjelijih fotografskih radova koji su prispjeli na natječaj, u Križevcima će uoči Vincekova u subotu 21. siječnja 2023. biti održana završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju. U toj će prigodi biti prezentirani „Križevački štatuti“, najpoznatije hrvatske vinsko-pajdaške regule.

Svečanost će biti održana u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima, a početak je u 18 sati. Organizatori su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci.

2. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju trajao je od 1. rujna do 1. prosinca 2022. Javljali su se profesionalni fotografi i amateri s tematikom vinarstva, vinogradarstva i prodrumarstva. Po natječaju je stručni ocjenjivački sud, u kojem su bili vrsni hrvatski profesionalni fotografi Goran Matošević kao predsjednik, Bernard Čović i Josip Mišo Lišanin izabrao 36 fotografija koje će biti objavljene u fotokatalogu, a te iste fotografije dane su na prosudbu publici. Na Facebooku Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ od Badnjaka 24. prosinca 2022. do Bogojavljenja 6. siječnja 2023. posjetitelji su svojim glasovima odabrali nagradu publike.

https://krizevackistatuti.hr