Europski dani arheologije i keramička radionica

Europski dani arheologije i keramička radionica u Gradskom muzeju Križevci

17.6.2023. od 16 do 18 sati

Poštovani posjetitelji,

Gradski muzej Križevci uključit će se i ove godine u obilježavanje manifestacije Europski dani arheologije. Glavni organizator Hrvatske za ovu manifestaciju je Arheološki muzej u Zagrebu. Ove godine Dani traju od 16. do 18. lipnja 2022. Glavni organizatori manifestacije su Ministarstvo kulture Republike Francuske (Ministère de la culture) i Inrap (Institut national de recherches archéologiques préventives) uz niz partnerskih institucija diljem cijele Europe s ciljem približavanja arheologije široj javnosti.

Za ovogodišnje događanje povodom manifestacije Europski dani arheologije Gradski muzej Križevci organizirat će keramičku radionicu pod nazivom Prapovijesni oblici koja će se održati u subotu, 17. 06. 2023. od 16.00 do 18.00 sati u atriju Likovne galerije, Trg A. Nemčića 6/1.

U keramičkoj radionici posjetitelji će moći oblikovati u glini figurine s antropomorfnim i zoomorfnim obilježjima nakon što će im biti predstavljene replike neolitičke stilizirane Velike Božice Majke, ženskih figurina s urezanom kosom i odjećom, neolitičkih i eneolitičkih životinjskih figurica koje prikazuju domaće životinje i medvjeda te realistički modelirane kasnobrončanodobne keramičke noge. Voditeljice radionice bit će mr. sc. Lana Okroša Rožić i akademska kiparica Kristina Vuković, prof. Radionica je namijenjena širokoj publici, a sudjelovanje u radionici je besplatno.

Pozivamo sve zainteresirane posjetitelje da nam se pridruže u radionici 17. 06. 2023. u 16.00 sati u atriju Likovne galerije!