Pop up izložba: Dragutin Sokač

POP UP IZLOŽBA

Dragutin Sokač
24. srpnja 2019. od 10 do 13 sati

Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci

Pop up izložbom u sklopu Križevačkog likovnog ljeta u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci predstavit će se samozatajni Križevčanin Dragutin Sokač, samouki umjetnik koji recikliranjem različitih materijala stvara živopisna kiparska djela.

Dragutin Sokač (Dragec) rođen je 1952. godine u slikovitom Vojnovcu Kalničkom, no već u ranom djetinjstvu s obitelji seli u Križevce gdje je završio osnovnu školu i Školu učenika u privredi – smjer bravar/zavarivač. Po završetku školovanja odlazi na odsluženje vojnog roka, a po povratku iz vojske zapošljava se u R.O. Čelik. Početkom Domovinskog rata priključuje se Hrvatskoj vojsci kao logističar, a nakon završetka rata nastavlja raditi u MORH-u do umirovljenja 2003. godine.
Još u mladosti počinje se baviti fotografijom, te izlaže na brojnim fotografskim smotrama u Jugoslaviji i inozemstvu. Njegova ljubav prema umjetnosti, iako je samouk, ne staje samo na fotografiji, već ga privlače i slikarstvo (akvareli) te kiparstvo, gdje se izražava u željezu, kamenu i drvu. Kao član Križevačkog likovnog kruga izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Križevcima.