6. Križevačko likovno ljeto Kristina Kirin „Prema slobodi postojanja“

3. 7. – 13. 7. 2024.
IZLOŽBA
KRISTINA KIRIN „Prema slobodi postojanja“
Otvorenje izložbe 3. 7. 2024. u 18 sati, Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci, Trg Antuna Nemčića 6/1
Izložba ostaje otvorena sve do 13. 7. 2024. svaki radni dan od 10 do 13, subota od 10 – 12 sati.

„Galerija je prostor komunikacije. Komunikacija je nekakvo izmjenično kretanje. Odašiljanje i primanje poruka između subjekata.
Ovdje se prije svega odvija komunikacija u tišini. Poruka se gledanjem formira u subjektu prolazeći kroz njegov osobni filter. Nije jednoznačna.

Izlažući slike svjesna komunikacije koja se događa znam kako progovaram o sebi. Otkrivam se. Svoju unutrašnjost stavljam pred oči drugih.

Moja prva samostalna izložba bila je povezana u jednu tematsku cjelinu. Ovaj put sam osim nedavnih i novih slika izvukla i nešto iz starih ladica. Tehnički nesavršene slike iz prošlosti nose sentimentalnu vrijednost. Kao doticaj između mene i trenutka koji je tamo negdje daleko ostao na osobnoj razini su neprocjenjive.

Uviđam kako vrijeme za usavršavanje vještina nije beskonačno. Kako se ono nešto najbolje neće dogoditi u budućnosti nego se događa sada. Vrijeme ide. Stvari prolaze i ne vraćaju se. Ostaje samo stati ili ići dalje. Stvarati sa onim što imaš i jesi ili zbog straha kako nemaš dovoljno ne činiti ništa.

Predstavljanjem i ovih slika samo prihvaćanjem vršim izbor između straha i slobode.
Isti izbor je prisutan i u samom procesu stvaranja i nastajanja djela. Jer strah koči, a sloboda je način bivanja u kojem se može ići naprijed prema bilo kojem željenom cilju.“ Kristina Kirin

Kristina Kirin rođena je 1981. godine u Zagrebu, osnovnu školu pohađala je u Jastrebarskom, nakon čega je završila Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Satove crtanja i slikanja pohađala je u Studiju Tanay. U potrazi za mjestom stažiranja dolazi u Križevce gdje živi i danas te radi kao odgajateljica u Dječjem vrtiću. Također je završila i školu slikanja kod Zorana Homena. Aktivna je članica PD “Kalnik” Križevci i Križevačkog likovnog kruga.