Izložba: Dalia Katavić “Puni mjesec”

Dalia Katavić

“Puni mjesec”

Otvorenje izložbe nakita Dalie Katavić pod nazivom “Puni mjesec” u sklopu Križevačkog likovnog ljeta biti će 29. srpnja 2019. u 20 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Izložba ostaje otvorena do petka 2. kolovoza 2019. i može se pogledati od 10 do 13 sati. Zatvaranjem izložbe 2. kolovoza završava i program Križevačkog likovnog ljeta.

Dobar Vam dan. Ja sam Dalia (bez j). Rođena sam u Splitu 1973. Nakon studija u Zagrebu, volim, živim i radim u Križevcima.
Život je lijep, duša puna, inspiracija u zraku.
Kreativnu snagu koja vodi do novih ideja nalazim doslovce u svemu što me okružuje, prije svega prirodi, i tako traje oduvijek.
Završila sam Agronomiju tako da sam i strukovno vezana uz prirodu ali me put evo doveo do nakita. Duž nizova kreativnih izričaja uz troje djece nadahnuće se samo nadopunjavalo.
Završila sam školu za Oblikovateljicu suvremenog nakita u Zagrebu na Pučkom otvorenom učilištu pod mentorstvom gospodina Davora Šuka. Obrazovala sam se i za Obradu srebrne gline u Ljubljani pod vodstvom gospođe Milice Bubanje te završila tečaj Upoznavanja simbolike i vrijednosti te nizanje poludragog i dragog kamenja sa gospođom Draganom Nedeljković u Beogradu. Zatim, tečaj Izrade i oblikovanja epoksi smole sa gospodinom Carlos Ingacio Bellanteom na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu te doškolovavanje s potonjim u raznim tehnikama obrade metala (srebro,mjed i bakar ) na individualnim satovima.
Izložbe: „Od umijeća do umjetnosti ̋-skupna izložba na POU Zagreb, “Puni mjesec”-samostalna izložba u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci
Obzirom da sada čitate moju biografiju, znači da Vas je zaintrigirao moj izričaj. Drago mi je i hvala Vam. Volimo dakle slične stvari: originalnost, unikate, komade koji imaju svoju priču… a priče donose materijali od kojih je moj nakit napravljen, ima ih sa svih strana svijeta… od divlje Afrike (predivan i rijedak Tanzanit)… do …., ma znate, završit ću do moje Dalmacije. Sa svakim mojim komadom nakita osjetit ćete ono sunce, ono more, onaj šum, onaj miris u zraku.
Želim da budete sretni kao i ja toliko da Sunce žuri za Vama. Vaša Dalia Katavić