Pop up izložba i radionica: Petra Kuzmić

POP UP IZLOŽBA I RADIONICA

Petra Kuzmić
23. srpnja 2019. od 10 do 13 sati

Atrij Likovne Galerije Gradskog Muzeja Križevci

U sklopu Križevačkog likovnog ljeta 23. srpnja u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci Petra Kuzmić održat će radionice o tetovažama i predstavi se na pop up izložbi.

Tetoviranje Hrvata u Bosni seže još od Osmanlijskog carstva. Tetovaže su služili za obilježavanje i zaštitu od Turaka. Proces tetoviranja nazivao se sicanje, radilo se s iglom i ugljenom, medom, majčinom mlijekom. Danas tetoviranje ima dekorativnu svrhu, a izvodi se pomoću različitih mašina za tetoviranje. Petra Kuzmić je ušla u svijet tetoviranja na nagovor prijatelja i zaljubila se u sam proces stvaranja slika na ljudskom tijelu. Petra će se na izložbi predstaviti crtežima, a radionica će biti posvećena izradi tetovaža i preslikavanja šablona na tijelo.

Petra Kuzmić rođena je u Koprivnici. Završila je gimnaziju u Križevcima, a nakon gimnazije diplomirala dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Radi kao grafički dizajner i programer strojnog veza. U slobodno vrijeme crta, radi personalizirane dekice za djecu i tetovira.